(Noot van de redactie: wat volgt is een fragment uit sportrechtelijke alert)

Een federale rechter uit het oostelijke district van Michigan heeft de motie van een bokser ontzegd om zijn beslissing te heroverwegen waarin de claim van de bokser te wijten was dat zijn voormalige manager zijn bokscarrière heeft verstoord.

De eiser, Jermaine Franklin, Jr., is een professionele bokser die voor het eerst de verdachte, Mark F. Haak, in 2014 ontmoette nadat hij het Amerikaanse National Golden Glove Amateur Championship had gewonnen. Diezelfde maand sloot Franklin een contract met Haak. Van december 2014 tot juli 2018 werkte Franklin onder het management van Haak. Gedurende die tijd was hij 17-0. Franklin beweerde dat de verdachte hem nooit veel meer dan $ 3.000 heeft gecompenseerd voor een van de gevechten.

In augustus 2018 informeerde de moeder van Franklin Haak namens Franklin dat hij de relatie tussen Boxer-Manager beëindigde. Franklin nam Aaron Alfaro in dienst als zijn woordvoerder die vervolgens contact opnam met Haak en vertelde hem dat Franklin de relatie tussen Boxer-Manager wilde beëindigen, volgens de klacht.

Eind oktober 2018 sloot Franklin een promotiecontract met Salita Promotions om te vechten op 15 februari 2019 als hoofdevenement op een uitzending. Volgens Franklin nam Haak echter contact op met de Senior Vice President van Showtime, Inc., Gordon Hall en legde hij uit dat hij de manager van Franklin was. Hij zei dat hij de goedkeuring voor Franklin niet had goedgekeurd om deel te nemen aan het gevecht, wat ertoe leidde dat Showtime hem van het gevecht Stade Rennais FC Thuisshirt liet vallen.

Op 14 januari 2019 heeft Franklin Haak aangeklaagd en beweerde onder andere schending van de Pennsylvania Boxing Act. Haak heeft een tegenvordering ingediend en vroeg om een verklaring van het contract dat het Zwitsers Thuisshirt contract “geldig, bindend en afdwingbaar is”.

Op 21 januari 2020 keurde de rechtbank Haak’s motie goed om gedeeltelijk af te wijzen en ontkende het gedeeltelijk. Een Feyenoord Thuisshirt van de afgewezen tellingen was de bewering van Franklin dat Haak de wet heeft geschonden. In zo uitspraak redeneerde het dat …

Ga naar Sports Litigation Alert om het volledige verhaal en de toegang veel meer dan 3000 originele originele sportwetgevallen en artikelen te lezen.

Deel dit:
Facebook
Twitter
E -mail

Leave a Reply

Your email address will not be published.