Bosbessen stoppen verharding van de slagaders
door S. L. Baker, beschikt over schrijver

(NaturalNews) Atherosclerose is een ziekte die wordt gekenmerkt door plaque in de slagaders. Opgebouwd uit vet, cholesterol, calcium en andere stoffen die in het bloed worden gevonden, verhardt plaque overuren, niet Urawa Red Diamonds Thuisshirt in tegenstelling tot beton-en dat vermindert slagaders en beperkt de stroom van zuurstofrijk bloed door het lichaam. Het resultaat kan potentieel fatale beroertes en hartaanvallen zijn.

Maar nu hebben wetenschappers voor het eerst direct bewijs dat er een bijwerkingen complementaire natuurlijke substantie bestaat die kan helpen deze schadelijke atherosclerotische plaques te stoppen met het stimuleren van in grootte en vernauwing van slagaders. Wat is deze krachtige verharding van de slagaders? Bosbessen.

Hoofdonderzoeker Xianli Wu, die werkt met het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) Agricultural Research Service (ARS) Arkansas Children’s Nutrition Center in Little Rock en met het University of Arkansas Center for Medical Sciences, leidde de nieuwe studie die net werd gemeld in de nieuwe studie Huidige uitgave van het Journal of Nutrition. Het onderzoeksteam van Dr. Wu vergeleek de grootte van atherosclerotische laesies bij 30 jonge laboratoriummuizen met deze vorm van hartaandoeningen. Deze dieren hadden een tekort aan apolipoprote├»ne-E (dat helpt vetten in het lichaam te reguleren), waardoor Portugees Voetbalelftal Thuisshirt ze zeer vatbaar waren voor het vormen van atherosclerotische laesies.

De helft van de knaagdieren werd gedurende 20 weken gevoed met gevriesdroogde bosbessenpoeder aangevuld met gevriesdroogd bosbessenpoeder. Het bosbessen dieet bevatte het equivalent van ongeveer een halve kopje verse bosbessen. De muizen in de controlegroep eten geen voedsel dat het bessenpoeder bevatte. Aan het einde van het onderzoek waren de plaques gemeten op twee locaties op de aorta (slagaders die vanuit het hart leiden) 39 en 58 procent kleiner in de muizen Japans Voetbalelftal Thuisshirt die het bosbessenpoeder aten in vergelijking met de plaque -laesies in de dieren waarvan het dieet niet bestond van bosbessenpoeder.

Eerdere studies hebben gesuggereerd dat het eten van bosbessen kan helpen bij het stoppen van hart- en vaatziekten, maar dit is het eerste directe bewijs dat iets in de bessen plaque in slagaders veroorzaakt om te achteruitgaan. Vervolgens wil de groep van Dr. Wu het mechanisme of mechanismen bedenken waarmee bosbessen helpen de grootte van de laesie te regelen. Volgens een verklaring aan de media willen de wetenschappers bijvoorbeeld zien of bosbessen oxidatieve stress, een bekend risico -aspect voor atherosclerose, minimaliseren door de activiteit van antioxiderende enzymen te stimuleren.

In toekomstige studies is de groep van WU van plan om te kijken of het eten van bosbessen in de kindertijd, de kindertijd en jonge volwassenheid in latere jaren zal worden geconfronteerd met het begin en de progressie van atherosclerose. Zoals NaturalNews eerder heeft gemeld, blijken bosbessen een echt ‘supervoedsel’ te zijn – met onderzoek waaruit blijkt dat ze obesitas, kanker en zelfs het geheugen kunnen stoppen

Leave a Reply

Your email address will not be published.