Nieuw onderzoek onthult dat hersenschudding verwondingen met objectief meetbare veranderingen in de hersenen hebben. De bevindingen zijn uitzonderlijk omdat, hoewel na hersenschudding symptomen goed bekend zijn, deze studie inzicht geeft in de structurele schade die deze symptomen kan veroorzaken. De bevindingen werden deze week gepubliceerd in het Journal of Neurosurgeory, waaruit blijkt dat de hersenen ongetwijfeld fysiek worden veranderd na een hersenschudding en deze subtiele veranderingen kunnen worden gedetecteerd op DMRI -beeldvorming. De post behandelde hockeyspelers, echter is evenzeer van toepassing op hersenschudding in MMA en andere gevechtssporten.

Hieronder staan de conclusies van de studie:

VOORWERP

Schudding is een veel voorkomend letsel bij ijshockey en een gezondheidsprobleem voor de algemene bevolking. Traumatisch axonaal letsel is geassocieerd met hersenschudding (ook wel milde traumatische hersenletsel genoemd), maar het pathologische Club Tijuana Thuisshirt verloop dat leidt van letsel tot herstel of tot langdurige gevolgen is nog steeds niet bekend. Deze studie onderzocht het longitudinale verloop van hersenschudding door het vergelijken van diffusie MRI (DMRI) scans van de hersenen van ijshockeyspelers voor en na een hersenschudding.

Methoden

Het Hockey Concussion Education Project 2011–2012 volgde op 45 ijshockeyspelers op universitair niveau (zowel mannelijk als vrouwelijk) tijdens een enkel Canadees interuniversity sportseizoen. Hiervan hadden 38 spelers bruikbare DMRI -scans verkregen in het voorseizoen. Tijdens het seizoen leden 11 spelers een hersenschudding en 7 van deze 11 spelers hadden bruikbare DMRI -scans die binnen 72 uur na blessure werden genomen. Om de gegevens te onderzoeken, hebben de auteurs vrijwaterbeeldvorming gedaan, AZ Alkmaar Thuisshirt wat een toename van de specificiteit weerspiegelt ten opzichte van andere DMRI-analysemethoden door veranderingen te identificeren die optreden in de extracellulaire ruimte vergeleken met die die optreden in de nabijheid van cellulair weefsel in de witte stof. Ze gebruikten een geïndividualiseerde techniek om veranderingen te identificeren die ruimtelijk heterogeen zijn, zoals verwacht in hersenschudding.

Resultaat

Gepaarde vergelijking van de hersenschudden voor en na blessure onthulde een statistisch significant (P <0,05) gemeenschappelijk patroon van geminimaliseerd vrijwatervolume en geminimaliseerde axiale en radiale diffusiviteiten na eliminatie van vrij water. Deze gecorrigeerde procedures met vrije water worden minder beïnvloed door gedeeltelijke volumes bestaande uit extracellulair water en zijn als gevolg daarvan veel zekerder voor processen die plaatsvinden in het hersenweefsel. Fractionele anisotropie was aanzienlijk verhoogd, maar deze verandering was niet langer significant na de eliminatie van het vrije water. Conclusies Schudding tijdens ijshockeyspellen resulteert in microstructurele veranderingen die detecteerbaar zijn met behulp van DMRI. De veranderingen die de auteurs hebben gevonden, suggereren verminderde extracellulaire ruimte en verminderde diffusiviteiten in witte stofweefsel. Deze bevinding kan worden verklaard door zwelling en/of door verhoogde cellulariteit van glia -cellen. Hoewel deze bevindingen op zichzelf niet kunnen achterhalen of de waargenomen microstructurele veranderingen gerelateerd zijn aan langdurige pathologie of aanhoudende symptomen, zijn ze toch cruciaal omdat ze een duidelijker beeld maken van hoe de hersenen op hersenschudding reageren. Deel dit: Twitter Facebook Zoals dit: Zoals laden ... Verwant Er is niets milds (noch ongewoons) over de milde traumatische hersenletsel van TJ Grant 12, 12in: "Veiligheidsstudies" in 2014. Studie - Biomarkers kunnen helpen bij het identificeren van het CTE -risico bij atleten met een geschiedenis van hersenletsel 26 september 2016in "Veiligheidsstudies" Studie - Real Betis Balompie Thuisshirt Minder dan 6% van de gevechtssportcoaches toonde de juiste hersenschudding op de hoogte van 14 december 2021in “veiligheidsstudies”

Leave a Reply

Your email address will not be published.